Az autógyártók időnként változtatnak valamit az addig használt logójukon, a frissítés mindig újra rá irányítja a figyelmet az adott márkára.  Több esetben láttunk mostanság példát az e féle logo cserére, pár éve a FIAT húzta elő retro jelvényét, és a dőlt betűs feliratot a csíkokkal a piros pajzsosra cserélte, amit az ötvenes években használtak. Váltott a Lancia is -a Renault is időnként igazít valamit az aktuális fazonon,- s tavaly elérkezettnek látta az időt a Citroen, hogy a jövőben futószalagjaikról legördülő autóik orrán, két bumerángot lássanak inkább a vásárlóik a stilizált vállfák helyett.

Idén nem akart lemaradni a cseh autógyártó sem a logo-csere hullámról, ezt meglovagolva az eddig használt SKODA AUTO feliratos vastag körrel keretezett logójukat a régi időket idéző zöld Skoda emblémára cserélték.

 SKODA


Aki emlékszik még a 120-as, 105-ös, vagy régebbi Skodákra, azoknak ismerős lehet a Mlada Boleslav-i gyár vadonat új emblémája, gyakorlatilag újra hasznosították a régi, egyébként szép formákat. A gyár szerint az új  logo a kezdet, a jövőben a teljes modell paletttájuk kinézetét fiatalosabbra cserélik.