ENEOS Japán elsőszámú olaja

 

ENEOS Sustina

 

Kitermeléstől a kiszerelésig

A márka megalkotója és tulajdonosa a gigantikus cégóriás, az elődeivel 120 éves múltú JX Nippon Oil & Energy. Óriás azért, mert a kitermeléstől kezdve egészen a hordós, vagy kannába töltött motorolaj eladásáig mindent saját maga csinál. Hat óriási finomítóval és csak Japánban mintegy 9800 saját üzemanyagtöltő állomással rendelkezik a vállalat. Számos olajipari vállalatnál is a finomítás folyamatával kezdődik a feladatlista, de a kitermelést, az alapanyagot, más cégre bízzák, azaz vásárolják a kitermelt, nyers kőolajat.

Ezzel szemben a Nippon Oil a termék előállítását a kitermelés folyamatától fogva végzi, gondozza és irányítja. Egy igazi autós ember szívéhez a motorsport az, ami közel áll. Az ENEOS felirattal találkozhattunk az elmúlt években a Honda Forma–1-es csapat autóin, vagy a japán Super GT túra autó sorozat kategóriában, a LEXUS autóin.

Mindehhez természetesen megfelelő szakmai kompetenciával és csúcsminőségű versenyolajokkal kell rendelkezni.

Eneos Sustina Lexus SC430 Super GT

Lexus SC430 Super GT

 

A JX Nippon Oil & Energy a kenőanyag fejlesztésbe és a megújuló, környezetkímélő energiaforrások felhasználásának tökéletesítésébe óriási összegeket invesztál. Az ENEOS termékek most Magyarországra érkeztek. Importőre, és forgalmazója a Szakál Met-al Zrt.

A hidraulikaolajtól kezdve a hajtóműolajokon át kapható az automata váltókhoz is speciális kenőolaj. A motorolajok kínálatában természetesen megtalálhatóak az ásványi, a rész- és a teljesen szintetikus olajak. Egy biztos, az ENEOS az autótulajdonosok körében nagy népszerűségnek örvend majd, hiszen a japánoktól megszokott kiemelkedően magas minőség mellett, nagyon kedvező áron tudják árulni az olajukat, éppen a fent boncolgatott saját kitermelés-finomítás kiszerelés folyamatnak köszönhetően.

Ebből adódóan a minőség az ENEOS -nál egyértelműen garantált. Ha szlogent kellene gyártani ehhez az olajhoz, egyértelműnek látszik, hogy a rendkívüli minőséget és a kedvező árat egyszerre kell hangsúlyozni. Ma sok érvelésben, kínálati anyagban olvassuk, hogy kedvező a termék, szolgáltatás ár érték aránya. Ez azt jelenti, hogy komoly felhasználói értékhez igen kedvező áron jut hozzá a vásárló. Az ENEOS rendkívül kedvező ár érték arányú termékcsalád!

A kiváló minőség adott! A kedvező árat a kereskedelmi lánc garantálja. A termék előállítási folyamatok között nincs nyereségközpontú kereskedelmi szereplő, azaz minden a vállalaton belül zajlik, nem kell lenyelnie a kereskedők által akár több lépcsőben bevitt árnövekményeket a végfelhasználónak. A közvetlen kereskedelmi lánc azt is garantálja, hogy nincs meg a lehetőség a közbenső áttöltésre, átcsomagolásra (hamisításra), a gyanús eredetre. Ki lehet küszöbölni azt, hogy a termék kikerüljön a hivatalos kereskedelmi vonalon kívülre, nincs félhivatalos, "csomagtartóból" való árusítás.

 

Zárszóként megállapíthatjuk, hogy az ENEOS kenőanyagcsaláddal az autótulajdonosok, autójavítók, autószerviz szolgáltatást nyújtók egyaránt kiváló minőségű és minden tekintetben garantált, számukra üzletileg sikert hozó terméket kapnak, köszönhetően a japán gyártónak és a magyarországi viszonylatban legalább olyan jó hírnévvel bíró Szakál Met-al cégnek.

 

ENEOS Premium Ultra 0W-20 (zöld olaj)

eneos-0w20Ha valaki a kenőanyagszakmában nagyot akar mondani, azt mondja „0W-20", és mindenkiben megáll az (olaj)ütő... Pedig szépen, csendesen belopakodott a 0W-30 alá őfelsége hígfolyóssága. Kifejlesztését egy 2000-ben hatályba lépett japán rendelet indokolta, mely kis emissziójú gépkocsik gyártását preferálta. A Toyota ZR motorcsaládba, a dual VVT-i már ezért kiált, de előírják egyes FORD, Honda, Mazda, Mitsubishi és Chrysler autók benzinmotorjai számára is. Az ENEOS 0W-20 teljesen szintetikus alapolajába az adalékcsomag szerves kötésű molibdént is tartalmaz a kopáscsökkentés érdekében. Így együtt jár a fogyasztáscsökkenés és a teljesítménynövekedés. Természetesen a 0W-20-as olaj csak azokba a motorokba tölthető, amelyekhez a gyártó ezt előírja!

 

 

ENEOS Premium Ultra 0W-50

eneos-0w50Elsőként beszéljünk a versenysportban, a Formula 1-ben a Honda motorjaihoz fejlesztett SAE 0W-50-es viszkozitási osztályú, teljesen szintetikus motorolajról. Az ENEOS Premium Ultra 0W-50 rendkívül tág hőmérsékleti tartományban nyújt védelmet a modern építésű, nagy fordulatszámú, akár turbófeltöltővel ellátott benzin üzemű, utcai és verseny célokra használt motoroknak.

Kiérdemelte az API (American Petroleum Institute) legmagasabb szintű SM besorolását.

 

 

A kuriózumok után nézzük az ENEOS legkeresettebb motorolajfajtáit! Az SAE 5W-40, és 5W30 viszkozitási osztályú olajokat

 

ENEOS Premium Hyper 5W-40 és 5W30

eneos-5w40seneos-5w30sPremium Hyper egy rendkívül sokoldalúan alkalmazható teljesen szintetikus motorolaj.

A gondos fejlesztői munkának köszönhetően ez az olaj egyedülálló módon felel meg a legtöbb motorgyártó feltételeinek. Legyen az BMW, Volkswagen, Porsche, Ford, vagy Reanult, benzines vagy dízel, közös csöves (Common Rail) vagy hengerenkénti adagoló egységes (PD TDI), normál vagy nyújtott csere periódusú, vagy akár részecskeszűrővel ellátott motor. A következő gyártói előírásoknak felelnek meg: API: SM/CF, ACEA: A3/B4 (07) /C3 (08) VW 500.00/502.00/505.00/505.01, MB: 229.1/229.3/229.31, BMW LL-01/LL-04, Porsche approved, Ford WSSM2C-917A, Renault RN0710

 

ENEOS Premium SAE 10W-40

eneos-10w40Jelenleg az egyik legszélesebb körben használt rész-szintetikus motorolaj. Az általánosnak mondható SAE 10W-40-es motorolajokkal szemben ez a termék minden osztályban az elvárható legmagasabb besorolással rendelkezik, legyen az API, ACEA szabvány rendszer. Alkalmazható a használt, vagy akár az új típusú motoroknál is, ahol a 10W-40 viszkozitási osztály van előírva.

API SL/CF, ACEA: A3/B3/B4, VW 500.00/505.00, MB 229.1, Porsche approved, BMW Special Oil