Lengéscsillapító szerelési útmutató

 


Ne fogja meg semmilyen szerszámmal a dugattyúkat, (állítható fogóval stb,) mivel ez kárt fog tenni a hajtórúd felszínében, és az olaj szivárgását fogja okozni.
Ne tegyen semmilyen vizet, olajt sem más folyadékot a rugóstag házán belül, mert ez kárt tehet a kazettában. A  kazetták úgy vannak megtervezve, hogy folyadék nélkül működjenek kis vagy magas hőmérsékleten.
Ne használjon ütő-csavarhajtó gépet, hogy meghúzzon egy csavart a dugattyúkaron. Ez nagyob forgatónyomatékot fejthet ki mint az ajánlott határ.
Használjon megfelelő alkatrészeket, amelyeket a lengéscsillapítóval szállítanak, ahelyett, hogy az OE (gépkocsihoz tartozó) alkatrészt használná, mivel azok néha különböző méretűek lehetnek!!!
Ha a lecserélt lengéscsillapító nem eredeti, de az utángyártott márkás alkatrész, ne használjon a cseréltről semmilyen megmaradt alkatrészt (porvédő, ütköző, persely stb.). A KYB lengéscsillapítókat nem lehet felújítatni.
A lengéscsillapítókat mindig párosan kell cserélni.
Mielőtt egy új lengéscsillapítót felszerel mindig húzza ki és nyomja össze teljesen legalább háromszor, hogy a beszorult levegő kipréselődjön belőle.

Mindig győződjön meg arról, hogy a jármű mind a 4 kerekén áll mielőtt megszorítaná a felső szerelvényeket.

 

  • Beépítés előtt győződjön meg róla, hogy az ön által vásárolt alkatrész 100%-ban megegyezik az autóból kiszerelt alkatrésszel!
  • Garanciát abban az esetben vállalunk a termékre, ha az szakszervizben lett beépítve és ezt számlával igazolja.

 

Az Önök által vásárolt tekercsrugó az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszer által megkövetelt normák szerint, folyamatos minőség-ellenőrzés mellett készült, ezért helyes beszerelés esetén problémamentesen működik.

Jó autózást és balesetmentes közlekedést kívánunk!

gif-infoAlfa Romeo, Audi, BMW
gif-infoBMW, Citroen, Daewoo. Daihatsu, Fiat
gif-infoFord, Honda, Hyundai
gif-infoKIA, Lada, Lancia, Mazda, Mercedes Benz
gif-infoMitsubishi, Nissan, Opel
gif-infoPeugeot, Porsche, Renault
gif-infoRover, Saab, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Talbot
gif-infoToyota, Vauxhall, Volkswagen
gif-infoVolkswagen, Volvo, Zastava