A TrakMotive® teher- és személygépjármű féltengelyek, ATV-quad féltengelyek és kardántengelyek gyártásra specializálódott.
 
A TrakMotive "New Premium" féltengelyeit az iparág legmagasabb minőségi szabványai szerint gyártják és tervezték, biztosítva, hogy illeszkedésükben, formájukban és funkciójukban megfeleljenek, vagy meg is haladják az OEM gyártók elvárásait, specifikációit. Minden TrakMotive "New Premium" féltengelyt egy új, a legmodernebb ISO 9001:2015 és IATF 16949.2016 szabvány szerinti létesítményben gyártják.

 

New Premium" féltengelyek

Személyautók és könnyű tehergépjárművek féltengelyei


A TrakMotive® Automotive féltengelyek adják át az erőt a sebességváltótól a jármű hajtott kerekeire. Féltengely csuklóból és hajtótengelyből állnak. A féltengelyeket úgy tervezték, hogy változó szögben, állandó forgási sebességgel, súrlódás és holtjáték  nélkül működjenek. Féltengelyek az elsőkerék-meghajtású, négykerék-meghajtású és a hátsókerék-hajtású járművekben is megtalálhatók, a független kerékfelfüggesztési rendszerekkel együtt.

Jellemzők és előnyök:


- Minden szükséges csatolt elem és zsír tartozék* a csomagban
- ABS kompatibilitás, megfelelő ABS gyűrűvel szerelve*
- Csúcsminőségű neoprén porvédő gumiharang
- Rozsdamentes acél bilincsek
- Precíziósan megmunkált tömör acél, hőkezelt központi tengelyek
- Precíziós, hengerelt bordák
- Precíziósan megmunkált és hőkezelt kelyhek, csuklók és csapágyak
- Nagy szilárdságú, rugós acél rögzítőkapcsok*
- Új porgyűrűk és védőburkolatok*


*ahol tartalmazzák azt az adott készletek

 

ATV-quad ltengelyek


A TrakMotive® ATV féltengelyeket és a quad féltengelyeket a legmodernebb gyártóüzemeikben tervezték. A legjobb minőségű anyagokból készültek és úgy tervezték, hogy a legszigorúbb körülmények között is megállják a helyüket. Olyan ATV és quad féltengelyt biztosítanak, amelyek ellenállnak a durva terepen tallható víznek, sárnak és homoknak.

Jellemzők és előnyök:


- Akár 20%-kal erősebbek, mint az OE termékek
- Krómozott acél tömör középső tengely
- Nagy teljesítményű molibdén zsír
- Kiváló minőségű neoprén gumi porvédő gumiharang a nagyobb rugalmasság érdekében
- Extrém szögekben és állandó forgási sebességgel működhetnek, súrlódás vagy holtjáték nélkül


Tehergépjárművek esetén:


- Akár 35%-kal erősebb, mint az OEM
- Krómacél tömör központi tengely
- Prémium, nagy teherbírású, magas hőmérsékletű molindén zsír
- TPE (termoplasztikus elasztomer) porvédő gumiharang a szakadás- és lyukadásállóságért
- Nagyobb tartósság és egyenletesebb teljesítmény nehéz üzemi körülmények között

 

Kardántengely alkatrészek


A TrakMotive® hajtótengely alkatrészek adják át az erőt a sebességváltóról az első vagy a hátsó tengelyre. Az állandó sebességű csuklókkal, valamint az egyszeres vagy kettős kardáncsuklókkal ezek a tengelyek folyamatosan változó szögben és sebességgel működnek. A kardántengely szerelvények egyaránt megtalálhatók a hátsókerék-hajtású és a négykerék-meghajtású járművekben.

Jellemzők és előnyök:


- Minden egység 100%-ban géppel kiegyensúlyozott, hogy biztosítsa a vibrációtól és zajtól való problémamentes élettartamot.
- A csúcsminőségű 3 rétegű kovácsolt csuklók karbantartásmentes élettartamot biztosítanak, és nagyobb nyomatékot is képesek kezelni.
- A kelyhek prémium lítium zsírral vannak feltöltve, így jobb kenést és szélsőséges hőmérsékletekkel szembeni ellenállást biztosítanak.
- A tartós bevonat megvédi a tengelyt az idő előtti korróziótól.
- A TPE porvédő gumiharangok jobban ellenállnak a deformációnak, köveknek, olajoknak, a hőtágulásnak, mint a neoprén.
- Az alacsony súrlódású csuklók bordáinak speciális bevonata meghosszabbítja az élettartamot, és kiküszöböli a csörömpölő zajt okozó működést
- A rozsdamentes acél bilincsek jobban ellenállnak a deformációnak és a nyúlásnak.

 


 
Kopott vagy meghibásodott kardántengelyek tünetei


1. Intenzív rezgések a jármű alól.

A túlzott vibráció leggyakoribb okait a kopott csuklók, az elkopott bordák, a kiegyensúlyozatlan alkatrészek, vagy a  rossz futóműbeállítások okozhatják. A túlzottan rázkódó tengelyek a hajtáslánc egyéb alkatrészeinek gyorsabb kopását is okozhatják, ami további problémákhoz vezethet.

2. Rendellenes zajok.

Ha a kardátengelyt vagy a hajtótengely csuklói, burkoló kelyhe vagy a csapágya elhasználódik vagy meghibásodik, az akadályozhatja az egység megfelelő forgási képességét. Ez szokatlan zörgést, csörömpölést vagy akár kaparó hangot eredményezhet a jármű alól. Az ehhez hasonló zajok azt jelzik, hogy a járművet a lehető leghamarabb szervizelni kell. Vizsgáltassa meg a járművet szakemberrel, hogy eldöntse, ki kell-e cserélni az egységet.

AJÁNLOTT MEGOLDÁS:

Gyakran az a legjobb, ha a teljes szerelvényt kicserélik, nem pedig csak az egyes alkatrészeket, ami végső soron csak a tünetet oldja meg, és nem a kiváltó okot. A TrakMotive kitjei teljesen új -nem felújított- alkatrészeket tartalmaznak, és 100%-ban precíziós gépekkel kiegyensúlyozottak, és megfelelnek az OEM specifikációknak.

 

A Trakmotive termékei már elérhetők a Szakál Metal webshopban!