Talmácsi Gábor újra motoros világbajnoki résztvevő

 

A Superbike VB sorozat Misano-i Supersport 600-as futamán mindhárom magyar induló, köztük a visszatérő motoros világbajnok Talmácsi Gábor is pontot szerzett.

Talmácsi Supersport motor Superbike VB Misano

A Supersport 600 kategória versenye 33 versenyzővel várta rajtot és indultak meg egyszerre a 22 körös futamon. Az első néhány kanyarban óriási volt a tumultus, szinte egyszerre estek be az ideális ívekre.

Versenyzés közben kisebb izgalmat okozott, hogy a 17. helyen motorozó Talmácsi előtt, Tóth Imre motorjának hátsó kerekébe ütközö Mathew Scholtz bukását kellett elkerülnie, amit rutinosan meg is oldott, igaz közben sokan elmentek mellettük. Ennek ellenére Talmácsi a régi formáját idézve előzte vissza magát a 22.-ről, a pontszerző helyig.


Talmácsi hihetetlen elkerülő manővere 0'17-nél:

A magyarok közül Németh Balázs 12., Tóth Imre 13. lett, míg Talmácsi élete első Supersport versenyén a 15., azaz pontszerző lett. A futamot Kenan Sofouglu nyerte, mögötte Jules Cluzel és Alex Baldolni állhatott fel a dobogóra.

Mitsubishi EVO IX R4 -Talmácsi 14 

A mostanában a magyar rallye bajnokságban Mitsubishi Evo IX R4-es versenyautóval induló világbajnok a cseh Lukas Pesek helyére ugrott be a San Marino Superbike versenyére, de további 7 világbajnoki futam is abban a tervben szerepel, melyet a csapattal együtt egyeztettek. Kedvenc rajtszáma a 14-es, a Superbike világában is sikeresnek mutatkozik.

 

         "A bemelegítő edzésen probléma volt a kuplunggal és a váltóval, illetve a motort is be kell állítani az én vezetési stílusomhoz, mivel még nagyon nem azt teszi, amit én szeretnék, de másfél év kihagyás után pozitív eredményként értékelem a mai versenyen elérteket. Nagyon sajnálom, hogy elesett előttem a san marinoi versenyző. A motorom első kereke többször is nekiütközött és attól tartottam, hogy nem fogom tudni elkerülni az esést, de húztam az első féket és álltam a hátsó féken, így végül sikerült motoron maradnom. Ezt követően 5-en elmentek mellettem, de sikerült újra felvenni a ritmust és végül pontszerzőként zártam életem első supersport versenyén. Sok munka vár még ránk, de továbbra is nagyon motivált vagyok. Köszönöm a csapatom munkáját és mindenkinek nagyon köszönöm a szurkolást!" - értékelt Talmácsi Gábor a futam után.