A tömítések soha nem voltak még ennyire fontosak a motorok teljesítménye és megbízhatósága szempontjából. A hengerekben uralkodó hőmérséklet és nyomás növekedése, valamint a motorok tömegének csökkenése ezt az ágazatot a motortervezés egyik legbonyolultabb, és legtöbb követelményt támasztó területévé tette.

PAYEN

Az eredeti- és utángyártott autóalkatrész piacán szerzett páratlan tapasztalatának köszönhetően, a Federal – Mogul Payen márkája bármilyen nyomás alatt helytáll, és megoldást nyújt a személyautók, valamint a könnyű és nehéz teherautók motorjainak összes tömítési problémájára.

A Payen a tömítések, tömítéskészletek, szimeringek és hengerfejcsavar – készletek átfogó választékát nyújtja gyakorlatilag a teljes európai és ázsiai autóparkhoz – egy valódi etalon a tömítési ágazatban.

Az autóipari tömítések fejlesztésével szerzett, több mint 100 évnyi tapasztalatára alapozva a Federal – Mogul Payen márkája olyan innovatív tömítéseket  gyárt, amik az iparág csúcsán állnak. A Federal – Mogul világszinten vezető gyártó, a hengerfejtömítések, és statikus tömítések ágazatában. Ez a vezető hely az jelenti, hogy minden Payen tömítés világelső kutatási és fejlesztési (K + F) folyamatok gyümölcse. Mélyrehatóan ismerik a mai motorok és gyártási folyamatok által támasztott követelményeket, így páratlan minőséget és teljesítményt tudnak garantálni. A Federal – Mogul gyárait, ahol a Payen termékek készülnek, négy globális ultramodern K + F központ támogatja, amelyek szorosan együttműködnek az autógyártókkal annak érdekében, hogy megtalálják és megoldják az új motortervezérlések és tömítések kihívásait. A Federal – Mogul az utángyártott alkatrészek nemzetközi piacára szánt termékei fejlesztésében hatékonyan használja ágazatvezető innovációját és tervezési erőforrásait is. Az innováció iránti folyamatos elkötelezettségünket ügyfeleink megbízhatóság és hatékonyság iránti igényei vezérelik.
A Payen név garancia a termék és felhasználásának tökéletes összhangjára: 200 tudós és mérnök dolgozza ki aprólékosan a tömítések minden részletét, kezdve az alapanyaguk összetevőitől a végső kialakításig,  a prototípusokat 26, a személyautók és haszongépjárművek motorjait szimuláló próbapadon tesztelik.

Kiemelt forgalmazó Magyarországon a www.szakalmetal.eu


 
 
A FEDERAL - MOGUL PROFI MÁRKÁI

 
    2009-ben a Federal – Mogul motortermékeit négy „profi” márkába csoportosította át: az AE a hengerfej motoralkatrészei (szelepek, szíjak és vezérműtengelyek), a Glyco a csapágyak, a Goetze a dugattyúgyűrűk és hengerperselyek, a Nüral pedig a dugattyúk, csapszegek és egyéb dugattyúszerelvények családja lett. Ez a négy márka külön-külön is elismert eredményekkel, és a világelső technológiák széles portfoliójával rendelkezik.

2010-ben a Payen márka a Federal – Mogul ötödik profi márkájává lépett elő, és kibővített termék palettája gyakorlatilag teljes mértékben lefedi az EMEA régió teljes járműparkjának tömítési igényeit.
A márka újrapozícionálásán kívül minden Payen termék új, modern csomagolást is kapott. Ennek keretében a Payen hengerfejcsavarok és olajtömítések teljesen új dobozokat kaptak, amelyek világosan megmutatják, mit tartalmaznak, a többi Payen termék pedig új címkéket kapott. Az új csomagolás most fejlett hamisítás elleni funkciókat is tartalmaz. További információkért tekintse meg a csomagolások hátoldalát!

Az AE, Glyco, Goezte, Nüral a Federal – Mogul Corporation bejegyzett védjegyei.