ferodo muszer800color


Vásároljon március 27 és május 27 között nettó 100 000 Ft értékben   │FERODO   vagy WAGNER termékeket, és megajándékozzuk egy féktárcsa ütésmérővel!

 
fektarcsa oldalutesmero muszer hasznalata
Méréstechnikai vizsgálat

A mérést egy külön mérőórán kell elvégezni, miközben mind a mérőműszernek, mind pedig a vizsgálandó felületnek tökéletesen tisztának kell lennie. A hibaforrások kizárása érdekében minden mérést kétszer (ellenőrzési céllal is) el kell végezni. A tárcsa oldalütésének mérésével kezdődik a vizsgálat. A mérőérzékelőt kb. egy centiméterre a féktárcsa külső szélétől helyezzük el. A féktárcsát ezután saját tengelye körül lassan forgatni kezdjük.

Ügyeljünk közben arra, hogy a féktárcsa és a kerékagy felülete teljesen tiszta legyen. Ezeknek rozsda- és sorjamentesnek kell lenniük. (Fémes tisztaságúnak, szerelőpaszta-mentesnek kell lenniük.)

A gyártó által megadott maximális eltérés új tárcsánál 0,05 mm, használt tárcsánál 0,12 mm  határértékek között húzódik. A kerékagy futását is ellenőrizni kell (0,00-0,02 mm). Figyelem: a kerékagy ütése kb. kétszeres tárcsaütéshez vezet.
 

Akció lezárva!