A Szakál-Met-Al Zrt az 1946-os alapítása óta eltelt, több mint 70 év során egyedülálló szakmai tapasztalatokra és tudásra tett szert a személy-és tehergépkocsik motorikus alkatrészeinek, szerviz alkatrészeinek értékesítése során, és az autójavítás terén. Ez lehetővé tette számunkra, hogy cégfilozófiánkkal összhangban, felépítsük Közép-Európa legnagyobb motorikus autóalkatrész kereskedését.

Cégünk folyamatos és intenzív fejlődése közben megőrizte a motorikus alkatrészben szerzett elsőségét, de kiterjesztette kínálati palettáját a szerviz alkatrészek széles körére és a kenőolajok forgalmazására is.

 

1945 májusa előtt alapította idősebb Szakál József cégét, cégünket, mely a kezdetekben személygépjármű és motorkerékpár javítással, emelett pedig haszongépjármű kölcsönzéssel foglalkozott.

 

A SZAKÁL METAL céget 1991-től kezdve az autóalkatrész piacon mindenki motoralkatrész kereskedő cégnek ismerte meg. Cégünk ezen a területen a kilencvenes évek végére mind Magyarországon, mind pedig a környező országok többségében piacvezetővé vált.

Az adatbázis, melybe manuálisan kerültek bele a motor körüli témakör szinte összes létező gyártójának választéka, egy saját papírkatalógus formájában lépett a szakma elé egységes szerkezetben 1996-ban, melyet egyébként három évvel megelőzött a SZAKÁL elektronikus rendelő program, mely az akkor még „tárcsázós” modemmel hagyományos telefonvonalon keresztül tette lehetővé a cikkszámok megrendelését. De a SZAKÁL METAL papírkatalógus etalonnak számított egész Kelet-Európában. Szükség volt egy ilyen kiadványra, hiszen akkortájt még nem volt széleskörűen elterjedt a személyi számítógép és az internet használata.

Nyilván ennek is köszönhető, hogy a SZAKÁL METAL 1998-ra Kelet-Európa egyik meghatározó motorikus alkatrész forgalmazójává nőtte ki magát. Ezt megerősítendő sorra nyíltak képviseleteink a környező országokban. Először Romániában, majd Szerbiában, utána Csehországban, Ukrajnában, Bulgáriában, legutóbb pedig Horvátországban. Az elektronikus rendelő rendszer az internet terjedésével párhuzamosan továbbfejlődött, a papír katalógust az internet-képes SZMMODEM, majd a SZAKÁLCD, mely 2004-től ausztriai sikereinket is nagyban elősegítette. 2007-ben egy újabb jelentős változás történt cégünk életében, mégpedig a szerviz alkatrészek kereskedelmének elindítása. Ugyanebben az évben jelent meg a webshopunk is, melyben a komplett motorikus program mellett széles szerviz alkatrész kínálatunk is megtalálható autó összerendelésekkel.

 

Napjainkra Magyarországon és Kelet-Európában közel 60 telephelyes hálózattal és minőségi alkatrész kínálattal rendelkezünk

 

  • Kelet- és Közép-Európa jelentős szereplője az autóalkatrész kereskedelmben
  • Kelet-Európára kiterjedő céghálózattal rendelkezik, mellyel biztosítani tudja a tágabb értelemben vett régió minden igényt kielégítő alkatrész ellátását
  • az európai és tengeren túli beszállítói világszínvonalú, nemzetközi minőségbiztosítási auditokkal rendelkeznek
  • a Szakál-MET-AL Zrt. az általa forgalmazott termékekre a beépítéstől számított 6 hónapig garanciát vállal
  • társ vállatunk, a Szakál Motorcenter Kft. autójavító- motorfelújító üzem teljes körű motorjavítási, felújítási munkát végez személy és haszongépjárművekhez
  • a munkatársak szakmai tapasztalata garancia a vevői igények gyors és pontos kiszolgálására, hiteles szaktanácsadásra

 

Cégcsoportunk tagjai és nagykereskedéseink lefedik a teljes Közép-Európai alkatrész kereskedelmi piacot, biztosítva ezzel, hogy az általunk forgalmazott termékekhez minden megrendelőnk rövid időn belül hozzájuthat.

 
Garancia minderre értékesítési hálózatunk és területi képviselőink, melyeken keresztül megrendelőink igényeit a legteljesebb mértékben képesek vagyunk kielégíteni. A Szakál-MET-AL Zrt. nagy hangsúlyt fektet a legmodernebb technológiák bevezetésére és használatára. Hisszük azt, hogy az általunk összegyűjtött tudást és tapasztalatot meg kell osztanunk a magyarországi és külföldi szakemberekkel. Ennek érdekében folyamatosan szervezünk partner találkozókat és jelen vagyunk minden jelentősebb szakmai rendezvényen.
 
Kiterjedt beszállítói partner hálózatunkra és a régióban egyedül álló raktárkészletünkre támaszkodva vevőink, így az Ön alkatrész igényét is azonnal ki tudjuk elégíteni legyen az bármely európai, vagy európán kívüli modell. Vevőink igényeihez rugalmasan alkalmazkodva folyamatosan fejlesztjük, bővítjük termék palettánkat. Kínálatunkról folyamatosan naprakész információkhoz juthat a saját fejlesztésű weboldalunkon a  Szakál webáruházon keresztül.
 

 

 

A Szakál-Met-Al cégcsoport tagjai:

 

hu  Magyarország  Szakál-Met-Al Zrt.
     
cs  Csehország  Szakal-Met-Al S.R.O
     
ro  Románia  Szakal-Met-Al S.R.L.
     
hr  Horvátország  Szakal-Met-Al D.O.O
     
sr  Szerbia  Szakal-Met-Al D.O.O
     
ua  Ukrajna  O.O.O.Szakal-Met-Al
     
bg  Bulgária  Szakal-Met-Al O.O.D

 

 

A Szakál-MET-AL Zrt. megalakulása óta a megrendelői igényekhez alkalmazkodva alakítja és bővíti tevékenységi körét. Ennek megfelelően folyamatosan fejleszti vállalati stratégiáját és struktúráját.Időben felismerve a minőségi alkatrészellátásra vonatkozó igényeket, folyamatosan fejlődő vállalatcsoportunk mára szinte teljes egészében lefedi Közép- és Kelet-Európa személy- és haszongépjármű alkatrész, valamint motorikus alkatrész piacát.