View the embedded image gallery online at:
http://szakalmetal.eu/letoltes/fotok/anglerm#sigFreeId856ecc2f03


Angler Máté - Szakál Metal - Trabant, H/2 kategória

2013

  • III. Bánkuti László Emlékkupa, "A" kategória 1. helyezés

 

2012

  • II. Bánkuti László Emlékkupa, Kat. 3. helyezés
  • TME Rally Sprint 3. futam: Kurd-Lengyel, H/2 Kat. 3. helyezés
  • TME Rally Sprint 4. futam: Csóka Bosch Car Service Kupa Nagynyárád, H/2 Kat. 1. helyezés
  • Hőgyész-Gyönk TME 5. futam: H/1 Kat. 2. helyezés
  • Kincsesbánya H/1 kat. 1. helyezés
Angler Máté: "Porrogszentkirályon szept. 15-16-án sajnos kiestem, váltóhiba miatt. Kincsesbányán okt. 13-14-én nyertem a kategóriát, így a nEXT Rally Sprint Bajnokság H/1 Kategóriában bajnokok lettünk!

Köszönet Szakál-Met-Al Kft.-nek, és mindenkinek aki segített!"

Gratulálunk!

Angler Máté sprintbajnok lett
 

Idén indult először a hazai sprintbajnokságban a galamboki Angler Máté és olyan sikerrel, hogy a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Angler Máté

Angler Máté a Zalai Hírlap felfedezettje, éppen e hasábokon írtunk terveiről május negyedikei lapszámunkban. Akkor elmondta: Volkswagen GTI tárcsafékekkel és Mercedes rugókkal felszerelt, 1989-es évjáratú Trabantját céltudatosan készítette fel versenyekre. Azóta eltelt fél év és lám: a kitartó munka meghozta gyümölcsét.

http://zaol.hu/loero/angler-mate-sprintbajnok-lett-az-elso-evben-1440794

 

Régebbről: Cikk az autóról a Zalaihírlapban

A most alakult zalakarosi Pro-Log Autósport Egyesület színeiben versenyző fiatalember rövid idő alatt saját igényeihez igazította a Trabit, s a múlt hét végén Nagykanizsán megrendezett II. Bánkuti László Emlékkupán be is mutatkozott vele versenykörülmények között. Ráadásul nem is debütált rosszul, hiszen kategóriájában elcsípte a harmadik helyet.

– Először is bukócsővel szereltem fel, mert az ralisprint versenyekre elengedhetetlen – mesélt az átalakítás részleteiről a fiatalember, aki egyébként civilben informatikus. – Eddig ralin még nem indultam, május 25-én először veszek majd részt a versenyág küzdelmében Hőgyészen. Nagyon remélem, hogy ott is sikeresek leszünk. Igaz, hogy négy-öt trabantos versenyző van csak az országban, de nehéz köztük érvényesülni. Én mégis bizakodó vagyok. Az autót teljesen átalakítottam, elöl Volkswagen Golf GTI tárcsafékeket és a gyári 10-11 laprugóval szemben 13-at szereltem be, hátulra pedig Mercedes-rugók kerültek. A motor egy három- felömlős, úgynevezett A-s Trabant-motor, ami azt jelenti, hogy a huszonhét lóerős gyári teljesítményt csaknem megkétszereztük, hiszen 45 leadására is képes. Plusz motorkitámasztásokat kellett beépíteni, menet közben nehogy kicsavarodjon az „erőmű”.

Belül a versenyautó esetében kötelező áramtalanító, sportkormány, a csillogást kiküszöbölő úgynevezett flokkolt, azaz bársonnyal bevont műszerfal és négy ponton rögzítő biztonsági öv fogadja a vezetőt és a navigátort. A műszerfal különlegessége a digitális fordulatszámmérő, ami ma már ritkaságnak számít – sokan összetévesztik a minden Trabantban megtalálható átfolyásmérővel.

http://zalaihirlap.hu/loero/20120504_t_ragacs